LK LKpanorama Lucaskerk_1 Lucaskerk_2 Markuskerk_zaaijer

 Kinderkerstfeest

 folder_jeugdpastoraat_PG_Breda

 

Johanneskerk 

Kindernevendienst voor de kinderen van 4 tot 12 jaar door Chiara de Kroon en Tamara Frankfoorder. Uitzonderingen daargelaten is er op de 1e en de 3e zondag van de maand zowel opvang voor de kleintjes als kindernevendienst.

De kinderen van de kindernevendienst beginnen in de kerk, gaan na een minuut of tien naar hun eigen ruimte en komen vlak voor de zegen aan het einde van de dienst weer terug in de kerk. In de eigen ruimte wordt een verhaal voorgelezen en besproken (meestal uit Kind op Zondag) en aan de hand van dit verhaal wordt er gekleurd, geknutseld of een spelletje gedaan.

Er opvang voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar door Nathalie van de Corput.

Om de allerkleinsten te verzorgen en bezig te houden is voldoende en goed materiaal aanwezig. 

Aan het begin van het seizoen wordt er een datarooster opgesteld dat op aanvraag verkrijgbaar is. Voor meer informatie en het datarooster kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Markuskerk

Kinderen van (bijna) 10 tot 12 jaar
DE 10+ CLUB
 
Locatie: Markuskerk, Hooghout 98
Begeleiding: ds. Ton van Prooijen
Informatie bij Marlies Brandwijk: 076-5297562 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Impressie 29 janauri 2017

28 01 2017   28 01 2017 II  28 01 2017 III 

Er iedere week kindernevendienst in de Markuskerk. We beginnen met z'n allen in de kerk en na het praatje met de kinderen en het zingen van het kinderlied gaan we met onze eigen kaars naar de eigen ruimte. We proberen dan zowel in de kerk als in de kindernevendienst zoveel mogelijk dezelfde lezing als uitgangspunt te nemen. Het idee daarachter is dat ouders en kinderen er thuis verder over door kunnen praten. Bijbelverhalen zijn voor de kinderen soms te abstract. Door te werken met een spiegelverhaal en een verwerking zoeken we samen naar de betekenis van het verhaal in onze tijd. In de adventsperiode en in de 40 dagen tijd werken we met een project. Soms komt het uit Kind op Zondag en een andere keer kiezen we voor Bonnefooi. We zijn met 6 mensen en iedereen geeft zijn eigen kleur aan de vertelling en wat hij/zij er omheen doet. Wil je contact opnemen dat kan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Ook de allerkleinsten kunnen mee naar de kerk komen. De oppas wordt verzorgd door een van de jongeren in de kerk of door degene die de kindernevendienst verzorgt." 

Tienerkerk

De Tienerkerk voor jongeren vanaf 12 jaar uit Breda en Ginneken is  tijdelijk op non actief gezet.

 Meer informatie bij:

Pieter van Veldhuijsen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 Lucaskerk zie ook www.noorderbeemden.nl 

Kindernevendienst

Tijdens de vieringen op zondagmorgen wordt er kindernevendienst gehouden voor de kinderen van groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8 van de basisschool.

De kinderen gaan tijdens een groot deel van de viering naar een aparte ruimte in de Lucaskerk om het verhaal van die zondag op een voor hen begrijpelijke manier te horen.

Het doel van de kindernevendienst is dat onze kinderen tijdens de viering het verhaal van díe zondag op een voor hen begrijpelijke manier horen. Daarnaast hebben onze kinderen behoefte aan een actieve verwerking van het verhaal en de onderliggende boodschap (bijv. d.m.v. een gesprek, knutselopdrachten, tekeningen, puzzels, spelletjes en liedjes).

De kinderen vertrekken na het "kindermoment" in de viering (vóór de eerste schriftlezing) naar hun eigen ruimte en komen weer terug na de collecte: ze zijn daar dus een half uur tot drie kwartier. Gezien de duur van de kindernevendienst wordt er ook met de kinderen gebeden en wordt er aan het begin van de kinderdienst een eigen collecte gehouden. Wilt u eraan meewerken dat de kinderen hun gaven dus meenemen naar de eigen ruimte?

Tijdens de Adventstijd en de veertigdagentijd is er meer aandacht voor de kinderen in de viering in de kerkzaal: de leiding van de kindernevendienst houdt een praatje met zowel de gemeente als de kinderen over het speciale Adventsproject of veertigdagentijdproject en er wordt in de viering een speciaal projectlied gezongen.

Leiding gezocht!

De leiding van de kindernevendienst zou het zéér op prijs stellen als meer gemeenteleden zouden willen meewerken aan de kindernevendiensten. Wij komen structureel nog 4 mensen tekort. Komt u ons team versterken?

Inlichtingen: Amanda Nieuwenhuis

Het mailadres is:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jongerennevendienst

De jongerennevendienst vindt maandelijks plaats tijdens een deel van de viering in de Lucaskerk en is bestemd voor jongeren van 12 tot 15 jaar.

Inlichtingen:

Voor eventuele vragen kunt u per mail contact opnemen met Rianne Kranenburg

Het mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Inloggen